AKTIVNOSTI

Privrednikova omladina

“Privrednikova” omladina okuplja, povezuje i umrežava “Privrednikove” stipendiste i druge mlade u jednu organizaciju. Glavni zadaci su organiziranje manifestacija i pripremanje projekta koji pored edukativnog segmenta sadrže i organizirano vrijeme za druženje, organiziranje seminara, radionica i tribina o raznim društvenim temama kao i pripremanje i realiziranje projekata koji se tiču pitanja mladih. U planu je stvaranje pretpostavki za formiranje lokalnih odbora u sveučilišnim centrima i pri “Privrednikovim” podružnicama kako bi se aktivnosti mogle provoditi i van Zagreba.

“Privrednikova” omladina i “Privrednikovi” stipendisti sudjeluju u osmišljavanju i organiziranju dva značajna projekta, i to:

1. Kongres “Privrednikovih” stipendista i srpske omladine

2. “Privrednikova” tribina: “Reci što misliš”.

Kongres “Privrednikovih” stipendista i srpske omladine centralni je godišnji "Privrednikov" događaj na kojem se prezentiraju rezultati aktivnosti iz prethodne godine i svečano se uručuju ugovori o stipendiranju novoj generaciji "Privrednikovih" stipendista. “Privrednikove” tribine se održavaju u seriji utorkom u Privrednikovom domu u Zagrebu. Oba projekta su financirana sredstvima Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Na Kongresu se dodjeljuje godišnja nagrada "Srebrnjak Ivane Vujnović" za najboljeg "Privrednikovog" bivšeg stipendistu. Pored toga na Kongresu se od strane kompetentnih stručnjaka i znanstvenika uz učešće mladih obrađuje i prezentira relevantna društvena tema od interesa za mlade. Također, priređuje se prigodni kulturno-umjetnički program.

"Privrednikova" omladina organizira serije tribina i javnih debata o mnogim pitanjima važnim za razvoj društva i demokracije. Cilj ovog projekta je kreiranje otvorenog foruma za sve one koji smatraju da imaju ideju kako društvo učiniti boljim. Vođeni principima otvorenosti i suradnje, Privrednikova omladina stvara pretpostavke za okupljanje mladih ljudi koji će izražavati i zagovarati nove ideje.

U planu je organiziranje seminara i radionica s ciljem poticanja i vođenja mladih u kreiranju profesionalnih projekata, poboljšanju ličnih i poslovnih kompetencija, te pružanje podrške u realizaciji njihovih profesionalnih ideja.


Aktivnosti

Klub "Privrednikov dom"


P-portal

Posjeti Privrednikov portal pod nazivom P-portal i saznaj sve aktualnosti kod Srba u Hrvatskoj.


Vrh