AKTIVNOSTI

Fond "Ivana Vujnović"

Srpsko privredno društvo “Privrednik” utemeljilo je 13. 3. 2010. godine Fond “Ivana Vujnović” za stipendiranje odličnog studenta. Putem ovog fonda stipendiraju se studenti koji pokazuju izvrsnost na studijama, a pored toga govore najmanje jedan strani jezik i značajno su uključeni u aktivnosti izvan studija. Na natječaj za stipendiranje mogu se prijaviti svi studenti koji upisuju najmanje drugu godinu studija i ostvaruju prosjek ocjena veći od 4,2. Mjesečna stipendija iznosi 1.200 kn. Godišnje se stipendiraju dva studenta. Natječaj se objavljuje svake godine sredinom septembra i traje oko mjesec dana.

Inicijator i donator Fonda “Ivana Vujnović” je dr. Nevenka Ljubić. Fond je utemeljen kao spomen na Ivanu Vujnović, koja je imala samo 16 godina kada je zauvijek prestao njezin premladi život 1995. godine. Tek je završila drugi razred zagrebačke XVIII. gimnazije na francuskom jeziku. Bila je izvrsna učenica, izuzetna u svakom pogledu. Govorila je, pored francuskog, engleski i njemački jezik. Svirala je klavir. Ivana je otišla premlada da bi imala biografiju, ali zahvaljujući nesebičnosti i dobročinstvu svoje majke dr. Nevenke Ljubić, Ivana neprestano pomaže u ostvarivanju biografija mnogih ambicioznih i odličnih djevojaka i mladića. Svih onih koji imaju snove.

Donacijama u Fond “Ivana Vujnović” kao i drugim velikodušnim doprinosima razvoju “Privrednika” i unapređivanju njegovih aktivnosti dr. Nevenka Ljubić svrstala se među njegove najveće dobrotvore. Na ovaj način “Privrednik” obnavlja u Hrvatskoj pomalo zaboravljenu instituciju zadužbinarstva koja u srpskom narodu ima dugu tradiciju tako da je dobila karakter osobitog nacionalnog obilježja.


Aktivnosti

Klub "Privrednikov dom"


P-portal

Posjeti Privrednikov portal pod nazivom P-portal i saznaj sve aktualnosti kod Srba u Hrvatskoj.


Vrh